středa 21. dubna 2010

Babiččina bábovka.....







Určitě si na to také vzpomínate...prázdniny u babičky...spousta dobrého a poctivého jídla. Babiččino pečené kuřátko, kynuté buchty, domácí koblihy, lívance a spousta dalších nezapomenutelných jídel, u kterých jste vždycky babičce asistovali. :-) Ujídali těsto, váleli ho a "důkladně" míchali vařečkou. :-D Naším rituálem bylo pečení bábovky. Poctivá z 6ti vajec, spousty másla a šlehačky. Kalorická bomba, která pokaždé provoněla chalupu a nejlepší byla s horkým kakaem. Ke snídani, k obědu, večeři. Prostě pořád.

To je ona.....moje babička a její poctivá bábovka v mém podání, na kterou existuje 1000 a 1 recept a každý má nejraději tu svou :-) Babičku i bábovku.. ;-)

pátek 2. dubna 2010

Nejpříjemnější kavárna v Praze....


Ráda objevuji nová místa. Nedávno jsem dostala tip na jednu kavárnu na Praze 2. Známá, která tam byla říkala, že je skvělá a že určitě budu spokojená. Já jsem velký skeptik a šťoura, to přiznávám. Jsem hodně vybíravá a moje máma říká, že pěkně prožraná. :-D Ale nedalo mi to a zašla jsem do této kavárny s mojí kamarádkou.
Prostor kavárny je celkem malý, ale působí domácky. Vejde se sem cca 25 lidí, ale tím spíš je atmosféra komorní a málokdy se vám stane, že by bylo úplně plno.
Usadit se můžete buď do klasického, pohodlného a květovaného Ektorpa, do moderního, bílého Klippana či jen tak na židli. :-)
Kavárnu vede neuvěřitelně milý manželský pár. Pan majitel, který také sám obsluhuje, je šarmantní a okouzlující, ale vůbec ne vlezlý. Umí poradit s kávou, vybrat víno a vhodné pochoutky k němu. Prohodí s vámi pár slov, ale získá si vaší důvěru. Zkrátka člověk na svém místě. :-)
A teď vám už prozradím jak se kavárna jmenuje a kde ji najdete:
Mrkněte na jejich jídelní a nápojový lístek. Najdete tam samé dobroty, které připravují sami majitelé. Žádné prefabrikované polotovary, ale poctivé domácí jídlo. A mně můžete věřit, já jsem prý prožraná! ;-)

Moje první OCENĚNÍ.....




Ráda bych poděkovala Mámě Jupíkové za udělení úplně prvního ocenění mému blogu, který je ještě v plenkách. Vážím si toho moc a moc ti děkuji.....:-*




Teď bych měla vyjmenovat 10 věcí, které mi udělají radost.....nebudou to jenom věci, které mi udělají radost, ale také věci, které mě činní šťastnou. :-)




1. zdraví mojí rodiny a blízkých


2. láska mého mažela, kterou z něj cítím a který nepatří k těm, co by vám denně říkali "miluji tě"


3. setkávání s rodinou a přáteli


4. jsem šťastná, když se můžu jakkoliv a svobodně realizovat


5. jsem šťastná když vařím a lidem, pro které to dělám, chutná


6. jsem šťastná, když můžu zvelebovat naše hnízdo k obrazu svému ;-)


7. mám velkou radost, když se mi podaří dobrý obchůdek ;-)


8. mám radost z nákupů v Ikee a jejich mandlového dortíku :-D


9. mám radost, když objevím skvělou kavárnu či restauraci, kde výborně vaří, mají skvělou kávu, výborná vína, milou obsluhu a k tomu všemu ještě čisté záchody:-)


10. Budu nesmírně šťastná a udělá mi velkou radost, když i tento blog si najde své čtenáře a příznivce.... :-)
Toto oceneněí bych ráda věnovala Sharce, Gralince, Elišce, Evičce Kolbičce, Ajce Bublince a spoustě dalším šikovným "blogerkám" z Čech i z ciziny ;-) :-*

čtvrtek 1. dubna 2010

Odpolední svačinka... :-)


Dostala jsem hroznou chuť na vafle......miluju tu strukturu a tvar....pravidelné čtverečky, nadýchané těsto, prostě absolutní mňamka...nejradši je mám buď jen tak a nebo se skořicovým cukrem.....dneska to vyhrála jahodová marmeláda z Anglie, poctivá a výrazná....absolutní blaho. :-)

Retro zamyšlení... :-)




Asi všichni znáte tyhle typické Anglické budky. Nikde jinde se s nimi nesetkáte (pokud někdo ano, vyveďte mě z omylu!). Jsou jedinečné, originální, kouzelné. Ta červená barva září do dálky a svádí k tomu si zatelefonovat. V dnešní době mobilních telefonů si můžete říci proč? Ale proč ne? Třeba jen pro ten pocit! :-D

Návštěva u Cath...aneb speciální balíček pro Martu


Byli jsme teď s manželem několik dní v Anglii, na výletě a také na nákupech. :-) Na popud Martiny jsem navštívila mimo jiné obchůdek Cath Kidston, ktrou tu snad nemusím představovat. :-) Byla to celkem smršť. Tolik krásných věcí na jednom místě a člověk nevěděl kam dřív s očima. :-) A všechyny ty věci byly o poznání levnější než tady...ale překvapuje vás to snad? :-) :-(

Tak doufám, že můj výběr Martu, prozatím, potěší a uspokojí, ale sama už vyhrožovala, že se tam chystá a zrujnuje účet! :-D Tak držím palce! ;-)

A tohle je to samé místo jen v jarním kabátku. Tyhle polštáře jsme s Martou obdivovaly hned jak jí přišly knižky od Tildy. Nádherný babičkovský macánek. :-) Krásně se na nich leží, věřte mi! ;-)

Držte si klobouky začínáme!!! :-D



Tak tohle je můj úplně první příspěvek na mém úplně novém blogu.


Tady je jedna fotečka z našeho domova. Všechny ty hand made věcičky jsou od Martiny.... :-) Ještě z Vánoc, ale chtěla jsem se o ně podělit. :-)

Krása, co? ;-)

A teď už to bude pěkně jarně.....